dinsdag 6 oktober 2009

Понедельник 5 Октябрь -- Maandag 5 oktober

Om 9u zijn we allemaal klaar voor de eerste les. We ontmoeten Nastia, onze lerares, een zeer sympathieke meid. We krijgen het alfabet aangeleerd en toch ook al wat woordenschat, wat belangrijk is in elke taal uiteraard. Dit gebeurt vlot.

4 uur later zijn we dan klaar en vertrekken we naar 't UTS om onze registratie in orde te brengen en dan wandelen we gelijk ook even een stukje door de stad. Bij onze wandeling krijgen we heel wat prachtige gebouwen te zien.
Zoals deze hieronder.Na een eerste en toch wel vermoeiende les en een mooi wandelingetje kregen we honger en besloten we eerst wat vitamientjes op te doen. We zijn dan gaan eten. Ik heb dan voor 't eerst de Borsch geproefd, een typisch russische lekkere rode bietensoep met vlees.

Na het eten hebben we onze wandeling verder gezet en hebben we een bezoekje gebracht aan de "Kerk van de verlosser op het bloed".
Bekijk hieronder de foto's.


Op de foto zie je de kerk van de verlosser op het bloed. Echt indrukwekkend, de binnenkant is tot in het kleinste detail afgewerkt in mozaïek.


Ook wandelden we door Nevsky Prospekt, een van de belangrijkste winkelstraten in Sint Petersburg en waar toch enkele monumentale gebouwen staan ook.

(De foto's die buiten genomen werden konden beter, maar goed, dit was te danken aan het weer.)

Dan zijn we met de bus weer huiswaarts gekeerd om dan zo aan onze eerste taak te beginnen, na genoten te hebben van Mark zijn kookkunsten :D.


Op de foto zie je Mark, onze chef-kok :D.


Om 24u is het dan weer bedtijd, tot morgen! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Free counter and web stats